Fasciabehandlingar

Fasciabehandlingar

Djupvågsmaskin för faschiabehandling
Djupvågsmaskin för fasciabehandling

Denna metod riktar sig mot fascian i kroppen, ofta benämnd bindväven. Fascian omsluter alla våra muskler, organ och övriga vävnader, ger dem form och struktur. Denna vävnad består av en oändlig mängd trådar som skapar en väv likt spindelväv och är faktiskt vårt största organ. Dess trådar ligger även lager på lager på varandra, och i frisk vävnad kan dessa trådar glida mot varandra, men även klibba fast i varandra, släppa för att sedan klibba fast i en annan tråd. Här finns utrymme för flöde och rörelse. Nedan finns en länk till en fascinerande film som visar på denna funktion.

Vid obalans efter någon form av trauma fastnar dessa trådar i varandra i större eller mindre utsträckning. Vår upplevelse blir stelhet och kanske smärta. Här hämmas cirkulationen och därmed läkning, även om kroppens intention med att skapa denna stelhet är att skydda ömtålig vävnad.

Fascia- eller Djupvågsbehandlingen syftar till att hjälpa dessa trådar att släppa från varandra genom vibrationer i särskilda frekvenser. När stagnationen i vävnaderna upphör blir det lättare för kroppen att läka och du upplever lättnad och ökad rörlighet. Vibrationerna påverkar även våra smärtreceptorer och kan därför ge lindring och genombrott även vid sådana besvär.

Läs mer om Fascia och Djupvågsbehandling.


Externa länkar:
Djupvågsbehandling
Fascia guide
Film: Strolling under the Skin

Relaterade inlägg

Medicinsk laser

I morgon hämtar jag hem den medicinska laser, som jag hoppas kunna vara er behjälplig med. Ser detta som ett värdefullt komplement vid fysiska besvär bredvid fasciabehandling och massage. Laser…