Cacaoceremoni, kärleksmagi

I söndagskväll, förhöjt av fullmånens magiska strålglans, hölls en cacaoceremoni för ett kärt systraskap i den lilla stugan.
Kakao används under ceremonier för att verka hjärtöppnande och förstärker upplevelsen av kontakten med vårt hjärta och med kärlekens alla aspekter. Med sina stimulerande effekter på våra endorfiner och med de välgörande egenskaperna från den rika mängden magnesium och andra hälsofrämjande ämnen bidrar det med en känsla av välbehag, vilket dansar väl med den vägledda meditationen som knyter an till temat och till de ämnen som delas inom cirkel vid sharing.
De kakaobönor som används vid ceremoni har sedan det att de var frön tagits hand om med särskild omsorg. Endast de finaste bönorna väljs sedan ut och omhändertas hänsynsfullt för det ceremoniella ändamålet. På samma vis tillreds drycken under vördnad och med tacksamhet mot dem som sett till att kakaon kommit till mina händer. Drycken sötas med honung, och även här är tacksamheten stor mot de bin som bistått med idogt arbete för att skapa denna söta guldgula skatt. Eteriska oljor och någon nypa havssalt tillsätts brygden, och massor av kärlek som kommer få leva vidare genom den som dricker av den och säkerligen spridas vidare av dennes harmoniska sinnestillstånd och vidöppna hjärta den kommande tiden.

 

Låter det lockande? Varmt välkommen nästa tillfälle!

 

 

Lämna gärna ett svar