Helgen som blev otroligt fin, men inte riktigt som den skulle….

Helgen som gick var vigd åt Vedic art och kreativa magi som ofta infinner sig alldeles av sig själv under dessa kurser. Förväntan och lyckan över att kursen var i antågande ökade dag för dag inför lördagen. Tre kompispar var anmälda, men först bokade det första paret av. På torsdagen fick jag meddelande om sjukdom hos ena parten i det andra kompisparet och läste att de därför inte kom. Valde då att lyfta situationen med de kvarvarande två då dynamiken som en större samling deltagare skapar utgör stor del av behållningen av kursen. För min del kändes det bra att hålla även för de två, men det landade ändå i att vi sköt fram kursen.
Döm av min förvåning när det ändå rullar in en bil på parkeringen strax före den tänkta kursstarten på lördagen. Tusen tankar far genom mitt huvud: Har jag missat en anmälan? Har jag bokat in en kund vid 10? Väntar vi besök? Samtliga scenario är fullt möjliga då jag kan vara väldigt virrig ibland. Det är dock kompisen till den som blivit sjuk som dyker upp och det visar sig att jag har läst deras meddelande utifrån mina farhågor och inte utifrån vad som faktiskt står; att en av två platser blir lediga… Vilken miss av mig! Ingen hejd på självanklagelserna och hjärnan började arbeta på högvarv för att försöka rädda situationen då kvinnan åkt rätt så långt. Hon frågar dock om det går att få en behandling när hon ändå är här, och självklart gör det det! Hon var nyfiken på den shamanska healingen, så det blev till att skifta mind-set och förbereda för detta.
Under healing sessionen smög sig en ide´ in, vilken jag presenterade för kvinnan efter att hon landat efter behandlingen. Sedan innan var det nämligen inplanerat en eldceremoni på söndag kväll och under vårt inledande samtal inför healingen pratade vi om kraftdjur som en del av den shamanska traditionen. Det förslag jag hade var att vi inleder söndagen med en trumresa för att hon ska få möta sitt kraftdjur. Där efter måleri och en eldceremoni på kvällen.
Detta frö föll i god jord och ännu en deltagare anslöt, vilket gav näring till ceremoni och processerna under den stundande dagen. Det föll sig naturligt att måleriet under eftermiddagen hängavs att måla de kraftdjur som visat sig under trumresan, och redan då annalkandes stoff inför kvällen eldceremoni där det ges möjlighet att släppa på det som inte längre gagnar eller kanske till och med begränsar i form av mönster, rädslor eller andra blockeringar. Det kändes i luften att de inre processerna var i gång och att god hjälp fanns i omgivningens och det kreativas energier.

När kvällen kom anslöt fler kvinnor och en vacker skara omgärdade den beskedliga elden i trädgårdens ceremonicirkel där vi delade med oss av det som ville rinna ur våra hjärtan, tog hjälp trummorna för att skapa god energi och rätt stämning. När stunden var inne var det dags för eldens kraftfulla transformerande energi att bistå med sin medicin.
Ur denna helg, där inget blev som det skulle men ändå blev förträffligt bra, har en ide´ börjat ta form, ett nytt koncept med kreativitet och delar ur den shamanska traditionen integrerat: ”Kreativ magi”. 
Lockande? – Håll utkik! 

Allt väl till Dig! / Jennie

Lämna gärna ett svar