Medicinsk laser

I morgon hämtar jag hem den medicinska laser, som jag hoppas kunna vara er behjälplig med. Ser detta som ett värdefullt komplement vid fysiska besvär bredvid fasciabehandling och massage.
Laser är en förkortning för Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation, och betyder ungefär ljusförstärkning genom stimulerad utsändning av strålning.
Det finns flera olika varianter av lasrar, där den jag erbjuder behandlingar med är en Klass 4/högeffekt laser. Önskat djup på laserljuset kan ställas in efter behov upptill 6-7 cm, så den är värdefull både vid ytligare muskulära besvär och sår, som vid olika besvär i lederna, så som artros och artrit.
I vävnaden stimulerar ljuset blodcirkulationen, liksom att den sätter igång en lång rad antiinflammatoriska effekter. Lasern kan även bidra till smärtlindring genom att den stimulerar till frisättande av prostaglandiner och endorfiner.
Det finns inga kända biverkningar med laser, men vi undviker bestrålning av ögon och sköldkörtel och får inte behandla barn under 8 år, cancer, diabetes eller epilepsi.
Undersökningar visar på att 80-90% av de som får behandling blir bra eller bättre, och utfallet är än högre vid behandling av sår.

Hur ofta ska behandlingen göras?
Vid akuta skador rekommenderas 2-3 behandlingar med 5-6 dagars mellanrum. Det går även att behandla tätare och då kortare stund.
Vid kroniska besvär, så som artros, fibromyalgi, värk i muskler och leder, behovs oftast en serie behandlingar en gång i veckan vid 5-10 utifrån individuella behov och gensvar. Därefter kan det vara bra att underhålla effekten och stötta den fortsatta läkningen med någon behandling då och då.

Medicinsk laser fungerar även bra på djur, vilket ingår i kursplanen för laser. Vi, min dotter Julia och jag, kommer öva på våra egna och deras besvär, och kan så småningom, efter överenskommelse, även behandla era hästar och husdjur.

Att arbeta med medicinsk laser är nytt för mig personligen, och ända sättet att bli bra på något är att praktisera.
Erbjuder därför behandlingar till 50% av ordinarie pris under juni och juli. Ni bokar och kombinerar med eventuella andra tjänster på BokaDirekt, eller kontaktar mig via sms/Messenger/mail.

Det går fint att kombinera laserbehandlingen med massage eller faciabehandling som då görs efteråt, liksom med den terapeutiska mattan, vibrationsplattan och/eller The Emotional Code. Vid kombination med Zytoscanning görs scanningen före.

Varmt Välkomna att testa medicinsk laser!
Vänligen Jennie

Lämna gärna ett svar