Urkvinnans dag i örternas rike

Denna dag har huvudsakligen ägnats åt att samla örter. Mynta, rölleka, mjölkört, malört, daggkåpa, groblad, lavendel, citronmeliss och rosenblom.
Det är en härlig upplevelse och sann tillfredsställelse att få försjunka in i örternas värld, plocka med vördnad, försöka få kontakt med dem, planera för dess kommande användningsområden och ta hand om dem. Det känns verkligen som om en ursprunglig del, från djupet långt inom, får lov att träda fram och göra det som så många förfäder gjort innan mig, som jag kanske gjort i flera liv innan detta. Kunskapen finns i DNA´t och i själens minne och hela mitt väsen ler tillfreds av denna syssla. Tror många av er känner igen sig. Samma känsla kan komma igen när det plockas bär eller svamp, eller vid omhändertagande av grönsaker från trädgården. Vintern känns säkrad!
Vad ska jag då ha alla dessa örter till? Jo, rölleka, daggkåpa och rosenblomblad blir perfekta som te eller tinktur för vid olika kvinnolidanden, även för hukbad. Röllekan kan även användas vid magont och hosta, gärna ihop med myntan. Mjölkörten är immunförsvarsstärkande och groblad fantastisk vid sårläkning. Citronmeliss kallas även hjärtansfröjd och sägs kunna hjälpa oss vid hjärtesorg ochnedstämdhet, kanske tillsammans med lavendel och ros. Malörten kommer jag huvudsakligen ha för ceremoniella syften, och den är även verksam mot mask. Varför inte kombinera maskutdrivning och meditation? 
Näst på tur är att göra smudgesticks, vilket känns väldigt inspirerande!

Önskar dig härliga sommardagar, varför inte på en äng full av örter…

Vänligen Jennie

Lämna gärna ett svar