Om mig

Om mig

Om vi skalar av det vi visar upp utåt, vår profession och våra aktiva intressen, vilka är vi då? Vem är jag då? Den frågan kan väcka´virvlande, vinande känslor inom oss. Vilka är vi innanför fasaden? För många av oss är sökandet efter det svaret en del av livet, ett av våra intressen som kanske varar livet ut.

JennieJag förstår mig själv mycket utifrån den längtan jag bär; längtan efter frihet, längtan att få skapa, längtan att få hjälpa andra med deras hälsa och förstå mer om våra kroppar och väsens mysterier, längtan ut i naturen. Här har ni en del av min essens.
Därutöver är jag mor till två fantastiska tonårsdöttrar, tillika lärare genom de utmaningar vi tillsammans ger upphov till. Vi är varandras speglar som vi både kan vila och tryggt försjunka i, men det kan likväl gnistra till i spegelglaset av något bitsk projektion. Vad är väl så lärorikt som nära relationer? En annan mycket nära och kär relation är den till min livskamrat och kära sambo. Sett till livets tidslinje har vi nyligen träffats, men känslan är den att vi delar och redan har delat mycket, att det är en självklarhet att vandra detta livs andra hälft sida vid sida. Vi har många gemensamma nämnare och ni kommer få se flera samarbeten framöver. Det är förresten Peter som hjälpt mig med denna hemsida. Utan honom hade jag varit utan…

Under uppväxten drogs jag mig hellre till naturen och relationen till djuren. Tyckte människor var svåra att förstå sig på, mig själv inkluderat. Samtidigt fanns en nyfikenhet på våra djup, vilket ledde till ett intresse för aktiv andlig och personlig utveckling; denna resa utan slut. Som ung vuxen kom jag i kontakt med shamanismen. Mycket av de förhållningssätten som ryms inom denna livsåskådning och sätt att leva talar till mig på ett naturligt och kärleksfullt sätt, så som vördnaden om Moder jord, idén om att allt i naturen följer cykler, vår kropp och själ inkluderat samt att vi i grund och botten redan är hela, men lever i illusionen av att vara separerade och sargade. Till detta har kontakten med Veda kommit genom Vedic art. Än har jag bara snuddat vid denna livsfilosofi, men förstår att mycken klokskap vilar där. Även här återfinns idén om att vi redan har allt vi behöver inom oss, vi behöver “bara” hjälp att skala av dessa sjok av illusioner vi ådragit oss genom liven vilka står i vägen för vår egen blomstring. Lättare sagt än gjort, men det känns sant för mig.

Den nära relationen till djuren har alltid funnits med mig och hjärtat bär minnen från oändligt många fantastiska individer. Med mig i livet just nu är våra hundar Bellis (Bellatrix) och Doris, en kvintett med magiska katter och två hästar som rår om och mesta dels rås om av yngsta dottern som även tävlar fälttävlan. Under vissa delar av livet har djuren utgjort tryggheten och min vänskara. Har så mycket att tacka dem för.

Under de år jag varit yrkesverksam har jag kombinerat arbete i traditionella vården med att utbilda mig inom och/eller givit behandlingar inom alternativmedicin. Vid sidan av detta har det kreativa fått sitt utrymme i mån av tid. Inom vården har jag arbetat som vårdbiträde på sjukhem och demensboende och senare som sjuksköterska, först inom gynekologi, sedan inom hemsjukvård. Att bli sjuksköterska var egentligen inget jag valde aktivt. Däremot vill jag utbilda mig till barnmorska och då behöver man först utbilda sig till sjuksköterska och arbeta några år. När det var dags att söka vidare hade dock livet ändrats sig för mig, bland annat med en separation från barnens far, så jag såg inte längre möjlighet för vidare studier.
Idag har jag en deltidsanställning på en privat klinik i Göteborg med komplementärmedicinsk inriktning och gör där undersökningar i rollen som sjuksköterska.

När jag reflekterar över det jag skriver ser jag hur väl min beskrivning av mig själv stämmer överens med de tolkningar som gjorts av mitt födelsehoroskop via västerländsk astrologi samt genom yotish, den vediska astrologin. Så kanske är jag mig själv på spåren, trots allt, efter många vilsna år under uppväxt och ung-vuxen-tid. Astrologi och yotish är förövrigt ett stort intresse som jag varmt rekommenderar er att ta del av om ni vill lära känna fler aspekter av er själva.

Detta var lite om mig. Ser fram emot att få lära känna även er! Varmt välkomna på behandling, kurs, delta i cirkel eller kanske vill du adoptera en målning…..

Vänligen Jennie