Kinesiologi

Kinesiologi

Ordet kinesiologi betyder läran om rörelse och tekniken bygger på tester av muskler för att finna obalanser och vad som återställer balanser i kroppen. Det är ett sätt att ställa frågor till din kropp för att ta reda på vad den behöver hjälp med och vilken hjälp som bäst gör nytta.

Det finns terapeuter som grundar sin verksamhet på kinesiologi och har utvecklat en otrolig skicklighet i detta. Utbildningen till kinesiolog är gedigen och du kan vidareutbilda dig i evinnerlighet. Jag har lärt mig grunderna i kinesiologi och utvecklat färdigheten att testa på mina egna fingrar och behöver således inte engagera klientens armar eller ben i mitt sökande efter obalanser och svar på vad som stärker dem. Jag använder tekniken under hela behandlingssessionen för att finna blockeringar i muskler och kroppens flöden, finna prioriteringsordningar, testa fram behov av olika tillskott, örter, homeopatmedel etc, vid val av essentiella oljor. Vid önskemål kan jag förstås använda dina muskler vid test istället för mitt “magiska finger”.

Länkar till blogginlägg och filmklipp av Anna Sparre som synliggör fint hur kinesiologi fungerar. https://4health.se/kinesiologi-hkt-filmklipp-mm-med-ulf-kilman-fran-min-egen-utbildning

Kinesiologi I och II som del i Friskvårdterapeututbildningen 2000-2001 GGI
Helgkurser med fördjupning