Vedic Art

Vedic art är ett fantastiskt redskap för att väcka kreativiteten och för att komma i närmare kontakt med sig själv. Vedic art har något för alla, varje sig du aldrig hållit i en pensel innan eller du är en skolad konstnär.

Principerna, som jag som lärare leder dig igenom, kommer att väcka skapandekraften inom dig eller berika dig med nya infallsvinklar i fall du redan är aktiv kreatör. Principerna bygger på de uråldriga vediska lärorna och utgår ifrån att du redan har kunskapen inom dig. Du behöver bara lite hjälp för att aktivera den och tiden för att öva. Principerna ger dig även tillfälle att kombinera det kreativa uttrycket med aktivt personligt växande, om det är något som lockar dig.

Det är lekfullt, kravlöst och vi bedömer inte varandra. Vi övar oss på att lyssna inåt och finna vår rytm och våra skapandeimpulser.

Facebook grupp med aktuella kurser: https://www.facebook.com/groups/765519177168918

Grundkurs Susanna Oden 2011
Grundkurs forts Yvonne Blicker 2017
Fortsättningskurs Yvonne Blicker 2018
Fördjupningskurser Susanna Oden 2017-och årligen
Lärarblock A och B Eva-Helene Lundqvist och Mo Ohlin 2019

Snabblänkar Vedic Art
Inlägg om Vedic Art

Kreativ magi bland trollsländor och amiralfjärilar

Föregående helg hölls Vedic art-kurs här med ett härligt gäng skaparlystna deltagare. Vädrets makter var kärleksfulla mot oss, så många valde att lämna atelje´platserna inomhus för att skapa i ett space utan tak och väggar, med trädgården och septembersolen som inspiratörer. Vid dammen gjorde nyfikna trollsländor konstnärerna sällskap och i örtagården och i ceremonicirkeln förgyllde amiralfjärilar och andra pollinatörer tillvaron….

En vecka i målarbubblan

Jag har haft förmånen att kunna vara en hel vecka på Gammelgärde på Öland för att måla och marineras av de vediska principerna och dess magi som Vedic art bygger på. Det känns verkligen som om jag varit i en annan dimension och det är med viss skörhet jag åter landar i vardagen. Målarladorna på södra Öland, nu fyra till…