Tilläggstekniker - Massage & Healing

Djupvågsbehandling

Denna metod riktar sig mot fascian i kroppen, ofta benämnd bindväven. Fascian omsluter alla våra muskler och organ, ger dem form och struktur. Denna vävnad består av en oändlig mängd trådar som skapar en väv likt spindelväv. Dess trådar ligger även lager på lager på varandra, och i frisk vävnad kan dessa trådar glida mot varandra, men även klibba fast i varandra, släppa för att sedan klibba fast i en annan tråd. Här finns utrymme för flöde och rörelse. Nedan finns en länk till en fascinerande film som visar på denna funktion.

Vid obalans efter någon form av trauma fastnar dessa trådar i varandra i större eller mindre utsträckning. Vår upplevelse blir stelhet och kanske smärta. Här hämmas cirkulationen och därmed läkning, även om kroppens intention med att skapa denna stelhet är att skydda ömtålig vävnad.

Djupvågsbehandlingen syftar till att hjälpa dessa trådar att släppa från varandra genom vibrationer i särskilda frekvenser. När stagnationen i vävnaderna upphör blir det lättare för kroppen att läka och du upplever lättnad och ökad rörlighet. Vibrationerna påverkar även våra smärtreceptorer och kan därför ge lindring och genombrott även vid sådana besvär.

Läs mer om Fascia och Djupvågsbehandling.


Externa länkar:
Djupvågsbehandling
Fascia guide
Film: Strolling under the Skin

Essentiella Oljor

Essentiella, även kallade eteriska oljor för dess flyktighet, utvinns genom kallpressning eller destillation. Ofta krävs en mycket stor mängd blommor, blad, rötter, kåda eller bark för att utvinna endast några milliliter av denna mycket koncentrerade och potenta vätska. Detta är en kunskap som har flera tusen år på nacken och har fått ett uppsving de senare decennierna då många förstått nyttan av denna lättillgängliga naturmedicin.

Det våra förfäder lärt sig genom intuition och erfarenhet om örters användningsområden har i mångt och mycket idag kunnat fastställas genom forskning gällande hur de essentiella oljorna påverkar oss. Det finns noga kartlagt vilka verksamma ämnen som finns i de olika oljorna och hur vår kropp svarar på dessa. De har inte bara effekt på det rent fysiska. Vissa tar sig även lätt via blod-hjärn-barriären och påverkar oss känslomässigt och mentalt.

TilläggsteknikerDet är dock mycket viktigt att vara noga med val av tillverkare då fettlösliga toxiner kan följa med oljan. CTPG är en kvalitetsstämpel som garanterar renhet och kvalitet utifrån mycket noggranna tester. Av detta skäl har jag valt att använda DoTerras oljor, vilka tryggt inbringar det lilla extra till behandlingarna utifrån inom vilka områden just den valda oljan är verksam. Valet av olja under behandlingen sker genom kinesiologi.

Jag har nyttjat essentiella oljor under alla år som terapeut, men upplevde att en ny värld öppnade sig när jag blev introducerad för detta märke. Den höga koncentrationen och renheten gick inte att ta miste på. Sedan dess har det inte funnits något alternativ.

Du kan använda oljorna i en diffuser, eller smörja dem på kroppen. Vissa behöver spädas, men tack vare dess renhet kan fler av DoTerras oljor faktiskt användas outspädda än av många andra tillverkares. Var dock alltid försiktig vid känslig hud. Flera av dem kan också användas invärtes, men rekommenderar konsultation inför det eller att du förkovrar dig i litteratur på området.

Om du vill lära dig mer om just essentiella oljor kan jag hålla en genomgång med dig, ex.vis i samband med Zytoscanning, eller inför en större grupp som ett föredrag.

Om du vill införskaffa oljor från DoTerra hjälper jag dig gärna. Du kan antingen sambeställa med mig i min månatliga order, beställa genom denna länk; http://mydoterra.com/ jennieforster om du inte hellre vill ha ett eget kundnummer och därmed få 25 % på priset. Kontakta i så fall mig.

Länkar:
Doterra: Essential Oil Purity: CPTG® Quality Testing
Doterra: Co-impact-sourcing

Koppning och Dry Needling

Koppning är ett milt och effektivt sätt att lätta på fast bindväv och öka blodgenomströmningen. Kopparna, vilka utgörs av sugkoppar i olika storlekar, kan antingen låtas sitta på en plats under ett antal minuter, eller dras utefter lymfkärlens sträckning i syfte att stimulera lymfvätskans flöde.

Vid Dry needling sätts akupunkturnålar där det finns blockeringar i kroppens energisystem samt i triggerpunkter. Ofta sätter jag nålar på skalpen för att släppa spänningar i nacken och för att öka på graden av avslappning. Dry needling ska inte blandas ihop med den akupunktur som ges av utövare av traditionell kinesisk medicin där de besitter ovärderlig kunskap om kroppens meridianer och akupunkturpunkter och dess samband med våra hälsoproblem. Samtidigt upplever jag Dry needling som ett mycket värdefullt komplement till behandlingarna. Många gånger har jag tackat det momentet för att spänningar släppt.

Relaterade inlägg

Vad är fascia och djupvågsbehandling?

Visste du att kroppens största organ nyligen är upptäckt och börjat kartläggas? Fascian, ett nätverk av klibbiga, elastiska trådar, som omger alla organ och muskulatur, finns i hela vår kropp,…

Vad är Zytoscanning

Jag har som intention att härmed inleda en serie där jag förklarar de olika behandlingar och undersökningar som erbjuds inom AnamCara-Massage & Helhet. Först ut blir Zytoscanning, en undersökningsmetod som…

Essentiella oljor

De essentiella oljorna, även kallade eteriska oljor för dess flyktighet, kom in i mitt liv i unga vuxenår. Lavendeln var den första och  den fick vara med vid meditation, vid…