Tilläggstekniker - Massage & Healing

Essentiella Oljor

Essentiella, även kallade eteriska oljor för dess flyktighet, utvinns genom kallpressning eller destillation. Ofta krävs en mycket stor mängd blommor, blad, rötter, kåda eller bark för att utvinna endast några milliliter av denna mycket koncentrerade och potenta vätska. Detta är en kunskap som har flera tusen år på nacken och har fått ett uppsving de senare decennierna då många förstått nyttan av denna lättillgängliga naturmedicin.

TilläggsteknikerDet våra förfäder lärt sig genom intuition och erfarenhet om örters användningsområden har i mångt och mycket idag kunnat fastställas genom forskning gällande hur de essentiella oljorna påverkar oss. Det finns noga kartlagt vilka verksamma ämnen som finns i de olika oljorna och hur vår kropp svarar på dessa. De har inte bara effekt på det rent fysiska. Vissa tar sig även lätt via blod-hjärn-barriären och påverkar oss känslomässigt och mentalt.

Det är dock mycket viktigt att vara noga med val av tillverkare då fettlösliga toxiner kan följa med oljan. CTPG är en kvalitetsstämpel som garanterar renhet och kvalitet utifrån mycket noggranna tester. Av detta skäl har jag valt att använda DoTerras oljor, vilka tryggt inbringar det lilla extra till behandlingarna utifrån inom vilka områden just den valda oljan är verksam. Valet av olja under behandlingen sker genom kinesiologi.

Jag har nyttjat essentiella oljor under alla år som terapeut, men upplevde att en ny värld öppnade sig när jag blev introducerad för detta märke. Den höga koncentrationen och renheten gick inte att ta miste på. Sedan dess har det inte funnits något alternativ.

Du kan använda oljorna i en diffuser, eller smörja dem på kroppen. Vissa behöver spädas, men tack vare dess renhet kan fler av DoTerras oljor faktiskt användas outspädda än av många andra tillverkares. Var dock alltid försiktig vid känslig hud. Flera av dem kan också användas invärtes, men rekommenderar konsultation inför det eller att du förkovrar dig i litteratur på området.

Om du vill lära dig mer om just essentiella oljor kan jag hålla en genomgång med dig, ex.vis i samband med Zytoscanning, eller inför en större grupp som ett föredrag.

Om du vill införskaffa oljor från DoTerra hjälper jag dig gärna. Du kan antingen sambeställa med mig i min månatliga order, beställa genom denna länk; http://mydoterra.com/ jennieforster om du inte hellre vill ha ett eget kundnummer och därmed få 25 % på priset. Kontakta i så fall mig.

Länkar:
Doterra: Essential Oil Purity: CPTG® Quality Testing
Doterra: Co-impact-sourcing

Koppning

Koppning är ett milt och effektivt sätt att lätta på fast bindväv och öka blodgenomströmningen.

Kopparna, vilka utgörs av sugkoppar i olika storlekar, kan antingen låtas sitta på en plats under ett antal minuter, eller dras utefter lymfkärlens sträckning i syfte att stimulera lymfvätskans flöde.

Relaterade inlägg

Medicinsk laser

I morgon hämtar jag hem den medicinska laser, som jag hoppas kunna vara er behjälplig med. Ser detta som ett värdefullt komplement vid fysiska besvär bredvid fasciabehandling och massage. Laser…